--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 3 Su Bardağı Süt
- 2 Yemek Kaşığı Salep
- 1 Çay Bardağı Toz Şeker
- Yarım Çay Kaşığı Zerdeçal
- 2 Adet Limon
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Tencereye 3 su bardağı süt, 1 çay bardağı şeker, 2 yemek kaşığı salep atılıp karıştırarak 2 dakika kaynatılır.
- 1 bardağa 2 adet limonun suyu, 2 adet limon kabuğu rendesi, yarım çay kaşığı zerdeçal konulup karıştırılır. Limon kabuğunun aromasının çıkması için hazırlanan karışım yarım saat bekletilir ve soğuyan sütün üzerine elekten geçirilerek eklenip karıştırılır.
- Soğutucuya konulabilecek 1 kabın içine karışım dökülüp dondurucuya konulur ve pürüzsüz bir kıvam alması için 4 kez 1 er saat arayla çırpıcı ile karıştırılıp tekrar dondurucuya konulur.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder