18 Mart 2018 Pazar

LİMONLU DOĞAL DONDURMA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 3 Su Bardağı Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Salep
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • Yarım Çay Kaşığı Zerdeçal
  • 2 Adet Limon

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tencereye 3 su bardağı süt, 1 çay bardağı şeker, 2 yemek kaşığı salep atılıp karıştırarak 2 dakika kaynatılır.
  • 1 bardağa 2 adet limonun suyu, 2 adet limon kabuğu rendesi, yarım çay kaşığı zerdeçal konulup karıştırılır. Limon kabuğunun aromasının çıkması için hazırlanan karışım yarım saat bekletilir ve soğuyan sütün üzerine elekten geçirilerek eklenip karıştırılır.
  • Soğutucuya konulabilecek 1 kabın içine karışım dökülüp dondurucuya konulur ve pürüzsüz bir kıvam alması için 4 kez 1 er saat arayla çırpıcı ile karıştırılıp tekrar dondurucuya konulur.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder