14 Mart 2018 Çarşamba

KREMALI MANTAR ÇORBASI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 400 Gram Mantar
  • 1 Diş Sarımsak
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 4 Su Bardağı Su
  • Yarım Paket Krema (100 Mililitre)
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 400 gram iri küp şeklinde doğranmış mantar konulup mantarlar suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Suyunu çeken mantarların üzerine 2 yemek kaşığı un eklenip biraz kavurduktan sonra 4 su bardağı su ilave edilir. Çorba kaynayana kadar karıştırarak pişirilir ve yarım paket krema ilave edilip karıştırılır. Tuz, karabiber ekilip bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınıp sıcak servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder