10 Mart 2018 Cumartesi

PIRASA DOLMASI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 4 Adet Pırasa
  • 1,5 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Demet Dereotu
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Çay Bardağı Pirinç
  • 200 Gram Kavrulmuş Kıyma
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Adet Limon
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 4 adet pırasa temizlenip yıkandıktan sonra iri şekilde doğranır ve tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır.
  • Geniş 1 kaba 1 çay bardağı pirinç, 1 adet küp doğranmış soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı, 200 gram kavrulmuş kıyma, 1.5 yemek kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, yarım demet kıyılmış maydanoz ve 1 demet kıyılmış dereotu konulup karıştırılır.
  • Haşlanan pırasalar bıçakla kesilip her katına hazırlanan harçtan konup sarılır ve tencereye dizilir.
  • Tencereye dizilen pırasaların üzerine 1 adet limon dilimlenip konulur ve 1 çay bardağı su ile 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilip kısık ateşte kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder