--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 4 Adet Pırasa
- 1,5 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 Demet Dereotu
- Yarım Demet Maydanoz
- 1 Adet Soğan
- 1 Çay Bardağı Pirinç
- 200 Gram Kavrulmuş Kıyma
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Adet Limon
- Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 4 adet pırasa temizlenip yıkandıktan sonra iri şekilde doğranır ve tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır.
- Geniş 1 kaba 1 çay bardağı pirinç, 1 adet küp doğranmış soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı, 200 gram kavrulmuş kıyma, 1.5 yemek kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, yarım demet kıyılmış maydanoz ve 1 demet kıyılmış dereotu konulup karıştırılır.
- Haşlanan pırasalar bıçakla kesilip her katına hazırlanan harçtan konup sarılır ve tencereye dizilir.
- Tencereye dizilen pırasaların üzerine 1 adet limon dilimlenip konulur ve 1 çay bardağı su ile 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilip kısık ateşte kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder