--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Adet Yumurta
- 100 Gram Tereyağı
- Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
- Yarım Çay Bardağı Pudra Şekeri
- Aldığı Kadar Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Çay Kaşığı Tepeleme Toz Zencefil
- 1 Çay Kaşığı Tarçın
- Yarım Kahve Fincanı Damla Çikolata
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş 1 kabın içinde 1 adet yumurta, 100 gram eritilmiş tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı pudra şekeri konulup karıştırılır.
- Karışımın üzerine 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tepeleme toz zencefil, 1 çay kaşığı tarçın ve aldığı kadar un konularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilinceye kadar yoğurulur. En son yarım kahve fincanı damla çikolata konularak karıştırılır. Hazırlanan hamur 10 dakika dinlendirilir.
- Hamurdan küçük parçalar koparılıp elde yuvarlanıp şekil verilerek yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder