10 Mart 2018 Cumartesi

ÇİKOLATALI ZENCEFİLLİ KURABİYE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Adet Yumurta
  • 100 Gram Tereyağı
  • Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • Yarım Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • Aldığı Kadar Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Çay Kaşığı Tepeleme Toz Zencefil
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın
  • Yarım Kahve Fincanı Damla Çikolata

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş 1 kabın içinde 1 adet yumurta, 100 gram eritilmiş tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı pudra şekeri konulup karıştırılır.
  • Karışımın üzerine 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tepeleme toz zencefil, 1 çay kaşığı tarçın ve aldığı kadar un konularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilinceye kadar yoğurulur. En son yarım kahve fincanı damla çikolata konularak karıştırılır. Hazırlanan hamur 10 dakika dinlendirilir.
  • Hamurdan küçük parçalar koparılıp elde yuvarlanıp şekil verilerek yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder