10 Mart 2018 Cumartesi

PAZILI KOL BÖREĞİ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 5 Adet Yufka
  • 2 Demet Pazı
  • 4 Dal Arapsaçı
  • 250 Gram Lor Peyniri
  • 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş 1 kaba 2 demet doğranmış pazı yaprağı, kıyılmış 4 dal arapsaçı, 250 gram lor peyniri ve tuz konularak karıştırılır.
  • Sosu için 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı zeytinyağı ile karıştırılır.
  • 1 adet yufka serilip üzerine fırça ile sostan sürülür ve kenarına pazılı harçtan konulup rulo şeklinde sarıldıktan sonra içe doğru yuvarlanır.
  • Hazırlanan börekler yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir ve üzerlerine sostan sürülerek önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder