19 Mart 2018 Pazartesi

KAKAOLU BATON KEK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 3 Yemek Kaşığı Kakao
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş 1 kabın içine 2 adet yumurta ile 1 su bardağı şeker konularak güzelce çırpılır. 
  • Üzerine yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı kakao, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya konulup çırpılır.
  • Hazırlanan karışım yağlanan baton kek kalıbına konulur. Önceden 160 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder