--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 9 Adet Orta Boy Patates
- 250 Gram Kıyma
- 2 Adet Soğan
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- Yarım Demet Maydanoz
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Su Bardağı Su
- 100 Gram Kaşar Peyniri
- Tuz ve Karabiber
Üzeri İçin:
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Patateslerin kabukları soyulduktan sonra kapak için ince 1 dilim kesilir, bıçak veya kaşıkla içi güzelce oyulur.
- Tavaya 2 adet küp doğranmış soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı konularak kavrulur ve üzerine 250 gram kavrulmuş kıyma, yarım demet kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber eklenip pişirilir.
- Hazırlanan harç patateslerin içine doldurulur ve ince kesilen patatesler kapak yapılır.
- Bir kâseye 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçası konulup 1 su bardağı su eklenerek karıştırılır. Hazırlanan sos tepsiye dizilen patateslerin altına dökülür ve patateslerin üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ekilir.
- Önceden 160 derece ısıtılmış fırında patatesler pembeleşip yumuşayana kadar pişirilir.
- Pişmesine yakın fırından çıkarılıp patateslerin üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri dizilip tekrar fırına konularak peynirler kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder