8 Mart 2018 Perşembe

KIYMALI PATATES DOLMASI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 9 Adet Orta Boy Patates
  • 250 Gram Kıyma
  • 2 Adet Soğan
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • Yarım Demet Maydanoz
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Su Bardağı Su
  • 100 Gram Kaşar Peyniri
  • Tuz ve Karabiber
Üzeri İçin:
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Patateslerin kabukları soyulduktan sonra kapak için ince 1 dilim kesilir, bıçak veya kaşıkla içi güzelce oyulur.
  • Tavaya 2 adet küp doğranmış soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı konularak kavrulur ve üzerine 250 gram kavrulmuş kıyma, yarım demet kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber eklenip pişirilir.
  • Hazırlanan harç patateslerin içine doldurulur ve ince kesilen patatesler kapak yapılır.
  • Bir kâseye 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçası konulup 1 su bardağı su eklenerek karıştırılır. Hazırlanan sos tepsiye dizilen patateslerin altına dökülür ve patateslerin üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ekilir.
  • Önceden 160 derece ısıtılmış fırında patatesler pembeleşip yumuşayana kadar pişirilir.
  • Pişmesine yakın fırından çıkarılıp patateslerin üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri dizilip tekrar fırına konularak peynirler kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder