9 Mart 2018 Cuma

TAVUKLU BÖREK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 4 Adet Yufka
  • 2 Adet Tavuk Göğsü
  • 1,5 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Adet İri Soğan
  • 1 Tatlı Kaşığı Köri
  • 1 Demet Dereotu
  • 5 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • Susam, Çörek Otu, Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 2 adet tavuk göğsü küp şeklinde kesilir. Kesilen tavuklar tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulur. Üzerine piyazlık doğranan soğan ilave edilip kavurmaya devam edilir ve tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı köri, 1 demet kıyılmış dereotu konulup karıştırdıktan sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  • 1 kaba 5 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay bardağı zeytinyağı konularak karıştırılır.
  • 1 adet yufka serilip fırça ile her tarafına sostan sürülür. İki ucu ortaya katlanır ve tekrar sos sürülüp ortaya katlandıktan sonra 4 parçaya bölünür. Kalan yufkalara da aynı işlem uygulanır.
  • Her yufka parçasına hazırlanan harçtan konulup dikdörtgen şekilde katlanır ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir. 
  • Böreklerin üzerine kalan sos sürülür ve susam, çörek otu serpilip 160 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder