--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 4 Adet Yufka
- 2 Adet Tavuk Göğsü
- 1,5 Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Adet İri Soğan
- 1 Tatlı Kaşığı Köri
- 1 Demet Dereotu
- 5 Yemek Kaşığı Yoğurt
- Susam, Çörek Otu, Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 2 adet tavuk göğsü küp şeklinde kesilir. Kesilen tavuklar tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulur. Üzerine piyazlık doğranan soğan ilave edilip kavurmaya devam edilir ve tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı köri, 1 demet kıyılmış dereotu konulup karıştırdıktan sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- 1 kaba 5 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay bardağı zeytinyağı konularak karıştırılır.
- 1 adet yufka serilip fırça ile her tarafına sostan sürülür. İki ucu ortaya katlanır ve tekrar sos sürülüp ortaya katlandıktan sonra 4 parçaya bölünür. Kalan yufkalara da aynı işlem uygulanır.
- Her yufka parçasına hazırlanan harçtan konulup dikdörtgen şekilde katlanır ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Böreklerin üzerine kalan sos sürülür ve susam, çörek otu serpilip 160 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder