--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 4 Adet Yufka
- Yarım Demet Maydanoz
- Yarım Demet Dereotu
- 250 Gram Lor Peyniri
- Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
- Yarım Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı Süt
- Çörek Otu ve Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Kek kalıbı yağlanır ve çörek otu serpilir.
- Geniş 1 kabın içinde 250 gram lor peyniri, tuz, kıyılmış maydanoz ve dere otu eklenip karıştırılır.
- Sosu için bir kabın içine yarım su bardağı zeytinyağı, yarım su bardağı su ve 1 su bardağı süt konularak karıştırılır.
- 1 adet yufka kek kalıbına yayıldıktan sonra üzerine 1 adet yufka parçalanıp sosa bulanıp yerleştirilir ve peynirli harcın bir kısmı konulur.
- 1 adet yufka parçalanıp sosa bulanır ve peynirli harcın üzerine yerleştirdikten sonra kalan peynirli harç üzerine serpilir.
- Son yufka da parçalanıp sosa bulanıp en üste yerleştirilir ve kenardan sarkan yufka içe doğru katlanarak kapatıldıktan sonra bıçakla üstten birkaç delik açılıp kalan sos üzerine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder