5 Mart 2018 Pazartesi

KEK KALIBINDA PEYNİRLİ BÖREK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 4 Adet Yufka
  • Yarım Demet Maydanoz
  • Yarım Demet Dereotu
  • 250 Gram Lor Peyniri
  • Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
  • Yarım Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı Süt
  • Çörek Otu ve Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Kek kalıbı yağlanır ve çörek otu serpilir.
  • Geniş 1 kabın içinde 250 gram lor peyniri, tuz, kıyılmış maydanoz ve dere otu eklenip karıştırılır.
  • Sosu için bir kabın içine yarım su bardağı zeytinyağı, yarım su bardağı su ve 1 su bardağı süt konularak karıştırılır.
  • 1 adet yufka kek kalıbına yayıldıktan sonra üzerine 1 adet yufka parçalanıp sosa bulanıp yerleştirilir ve peynirli harcın bir kısmı konulur.
  • 1 adet yufka parçalanıp sosa bulanır ve peynirli harcın üzerine yerleştirdikten sonra kalan peynirli harç üzerine serpilir.
  • Son yufka da parçalanıp sosa bulanıp en üste yerleştirilir ve kenardan sarkan yufka içe doğru katlanarak kapatıldıktan sonra bıçakla üstten birkaç delik açılıp kalan sos üzerine dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder