12 Mart 2018 Pazartesi

KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Kase Kavrulmuş Kıyma
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1,5 Su Bardağı Şehriye
  • 4 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 1,5 Litre Su
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Bir kâse kavrulmuş kıyma, 1 yemek kaşığı biber salçası ve 2 yemek kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı zeytinyağıyla kısa süre kavrulur.
  • Üzerine 1.5 litre su eklenip kaynadıktan sonra 1.5 su bardağı şehriye, 4 yemek kaşığı limon suyu ve tuz konulup, karıştırılarak 5 dakika kısık ateşte pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder