--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 250 Gram Kuru Kuşburnu
- 1,5 Su Bardağı Su
- 1,5 Su Bardağı Sıcak Su
- 1 Su Bardağı Şeker
- 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Yıkanıp süzülen kuşburnu tencereye konulup üzerine 1,5 su bardağı su eklenerek yumuşayana kadar pişirilir.
- Yumuşayan kuşburnu süzgeçten ezilerek geçirilir.
- Ezilen kuşburnunun üzerine 1,5 su bardağı sıcak su eklenerek suyu kalmayana kadar süzgüden geçirmeye devam edilir.
- Süzgüden geçirilerek elde edilen kuşburnu posası tencereye alınarak üzerine 1 su bardağı şeker ilave edilip kısık ateşte kıvam alana kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Kıvam alan marmelata 2 yemek kaşığı limon suyu eklenip kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder