5 Mart 2018 Pazartesi

KUŞBURNU MARMELATI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 250 Gram Kuru Kuşburnu
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 1,5 Su Bardağı Sıcak Su
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Yıkanıp süzülen kuşburnu tencereye konulup üzerine 1,5 su bardağı su eklenerek yumuşayana kadar pişirilir.
  • Yumuşayan kuşburnu süzgeçten ezilerek geçirilir.
  • Ezilen kuşburnunun üzerine 1,5 su bardağı sıcak su eklenerek suyu kalmayana kadar süzgüden geçirmeye devam edilir.
  • Süzgüden geçirilerek elde edilen kuşburnu posası tencereye alınarak üzerine 1 su bardağı şeker ilave edilip kısık ateşte kıvam alana kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Kıvam alan marmelata 2 yemek kaşığı limon suyu eklenip kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder