2 Mart 2018 Cuma

TAVUKLU KEŞKEK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • Yarım Kilogram Buğday
  • 3 Adet Tavuk Göğsü
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 3 adet tavuk göğsü yumuşayana kadar haşlanır.
  • 1 gece önceden suda kabartılmış yarım kilogram buğday haşlanır.
  • Buğday tahta kaşıkla ezdirilerek karıştırılır.
  • Tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı zeytinyağı ısıtılır.
  • Buğdayın üzerine haşlanmış tavuklar küçük parçalar halinde konulur ve tuz, karabiber, eritilen yağ eklenip güzelce karıştırılır.
  • İsteğe göre üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek servis edilir. 
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder