--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Su Bardağı Un
- Yarım Su Bardağı Ilık Su
- 1 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
- 1 Tatlı Kaşığı Şeker
- 1 Çimdik Tuz
- 1,5 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
- Pudra Şekeri ve Tarçın
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Yarım bardak ılık suya 1 tatlı kaşığı kuru maya ve 1 tatlı kaşığı şeker konulup karıştırarak eritilir.
- 1 kabın içine 1 su bardağı un, 1 çimdik tuz, eritilmiş maya konulup yoğurulur ve üzeri örtülüp sıcak tutularak yarım saat mayalandırılır.
- Kızartma tenceresine 1,5 su bardağı ayçiçek yağı konulur. Metal kaşık sıvı yağa batırılarak hamurdan küçük bir parça alınır ve kızan yağa atılır. Çevirerek renk alana kadar pişirilir.
- Pişen lokmaların üzerine pudra şekeri, tarçın karışımı elenerek servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder