22 Mart 2018 Perşembe

MİNİ LOKMA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Su Bardağı Un
  • Yarım Su Bardağı Ilık Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 1 Çimdik Tuz
  • 1,5 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
  • Pudra Şekeri ve Tarçın

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Yarım bardak ılık suya 1 tatlı kaşığı kuru maya ve 1 tatlı kaşığı şeker konulup karıştırarak eritilir.
  • 1 kabın içine 1 su bardağı un, 1 çimdik tuz, eritilmiş maya konulup yoğurulur ve üzeri örtülüp sıcak tutularak yarım saat mayalandırılır.
  • Kızartma tenceresine 1,5 su bardağı ayçiçek yağı konulur. Metal kaşık sıvı yağa batırılarak hamurdan küçük bir parça alınır ve kızan yağa atılır. Çevirerek renk alana kadar pişirilir.
  • Pişen lokmaların üzerine pudra şekeri, tarçın karışımı elenerek servis edilir. 
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder