9 Mart 2018 Cuma

KABAK MUSAKKA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Kilogram Kabak
  • 250 Gram Kıyma
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 4 Adet Domates
  • 1 Adet Büyük Boy Soğan
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Adet Kırmızı Kapya Biber
  • 1 Çay Bardağı Su
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 adet küp doğranmış soğan yarım çay bardağı zeytinyağı ile biraz kavrulduktan sonra 250 gram kavrulmuş kıyma, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 2 adet küçük doğranmış domates, tuz, karabiber ve yarım demet kıyılmış maydanoz konulup karıştırılarak pişirilir.
  • Kabaklar soyulup dilim dilim kesilip borcam tepsiye 1 sıra dizilir ve üzerine kıymalı harcın yarısı gezdirilir. İkinci sıra kabaklar dizilip üzerine kalan kıymalı harç, tuz, karabiber, 2 adet dilimlenmiş domates, 1 adet jülyen doğranmış kapya biber, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay bardağı su ilave edilip 150 derece önceden ısıtılmış fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder