--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Kilogram Kabak
- 250 Gram Kıyma
- Yarım Demet Maydanoz
- 4 Adet Domates
- 1 Adet Büyük Boy Soğan
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Adet Kırmızı Kapya Biber
- 1 Çay Bardağı Su
- Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 1 adet küp doğranmış soğan yarım çay bardağı zeytinyağı ile biraz kavrulduktan sonra 250 gram kavrulmuş kıyma, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 2 adet küçük doğranmış domates, tuz, karabiber ve yarım demet kıyılmış maydanoz konulup karıştırılarak pişirilir.
- Kabaklar soyulup dilim dilim kesilip borcam tepsiye 1 sıra dizilir ve üzerine kıymalı harcın yarısı gezdirilir. İkinci sıra kabaklar dizilip üzerine kalan kıymalı harç, tuz, karabiber, 2 adet dilimlenmiş domates, 1 adet jülyen doğranmış kapya biber, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay bardağı su ilave edilip 150 derece önceden ısıtılmış fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder