--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Su Bardağı İrmik
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 3 Su Bardağı Su
- 8 Adet Ceviz
- Tarçın
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ile 2 yemek kaşığı sıvı yağ konulup iri kıyılmış ceviz içi eklenerek karıştırılır.
- Üzerine 1 su bardağı irmik eklenerek biraz kavrulduktan sonra 1 su bardağı şeker ilave edilip irmik pembeleşene kadar kavrulur.
- Pembeleşen irmiğin üzerine 3 su bardağı su ilave edilip suyunu çekene kadar karıştırılır ve suyunu çektikten sonra kapağı kapatılarak 20 dakika demlenmeye bırakılır. Tarçın dökülerek servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder