28 Mart 2018 Çarşamba

HAŞHAŞLI ÇÖREK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Su Bardağı Ilık Süt
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • Yarım Çay Kaşığı Tuz
İç Harcı İçin:
  • 5 Yemek Kaşığı Haşhaş Ezmesi
  • 5 Yemek Kaşığı Şeker
  • Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş 1 kaba 2 su bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı şeker konularak eritilir. Eriyen mayanın üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ, yarım çay kaşığı tuz ve aldığı kadar un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
  • Yoğurulan hamurun üzeri kapatılıp sıcak tutularak 1 saat mayalandırılır.
  • 1 kaba 5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi, 5 yemek kaşığı şeker(isteğe göre şeker arttırılabilir), yarım çay bardağı sıvı yağ (haşhaş sürülecek kıvama gelene kadar) eklenerek karıştırılır.
  • Mayalanan hamur tekrar yoğurulup 3 parçaya bölünür. Bölünen hamurun bir bezesi unlanıp açılır ve her tarafına gelecek şekilde inceltilen harç sürülür.
  • Haşhaş sürülen hamur rulo şeklinde yuvarlandıktan sonra 2 parmak kalınlığında kesilir ve dik şekilde yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir. Kalan bezelere de aynı işlemler uygulanır.
  • Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder