--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 125 Gram Tereyağı
- Yarım Çay Bardağı Süt
- 2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
- 1 Paket Kabartma Tozu
- Aldığı Kadar Un
- 5 Adet Kırmızı Elma
- 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
- 4 Yemek Kaşığı Şeker
- 1 Çay Bardağı İri Kıyılmış Ceviz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Tart kalıbı tereyağı ile yağlanır.
- Geniş bir kapta 125 gram eritilmiş tereyağı, yarım çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı pudra şekeri konulup karıştırılır. Üzerine 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un eklenip yoğurularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
- Hamur tart kalıbına konup elle her tarafına gelecek şekilde yaydırılır ve kabarmaması için üzerine kürdanla delikler açılıp önceden 170 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
- 5 adet kırmızı elma kabukları soyulup çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küp şeklinde doğranır. Doğranan elmalar tencereye alınıp üzerine 1 tatlı kaşığı tarçın, 4 yemek kaşığı şeker eklenip elmalar yumuşayana kadar pişirilir.
- Elmalar soğuduktan sonra içine 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz ilave edilip soğuyan tart hamurunun ortasındaki boşluğa dökülerek yaydırılır. Buzdolabında 1 saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder