10 Mart 2018 Cumartesi

ELMALI TART

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 125 Gram Tereyağı
  • Yarım Çay Bardağı Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Aldığı Kadar Un
  • 5 Adet Kırmızı Elma
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 4 Yemek Kaşığı Şeker
  • 1 Çay Bardağı İri Kıyılmış Ceviz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tart kalıbı tereyağı ile yağlanır.
  • Geniş bir kapta 125 gram eritilmiş tereyağı, yarım çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı pudra şekeri konulup karıştırılır. Üzerine 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un eklenip yoğurularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
  • Hamur tart kalıbına konup elle her tarafına gelecek şekilde yaydırılır ve kabarmaması için üzerine kürdanla delikler açılıp önceden 170 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
  • 5 adet kırmızı elma kabukları soyulup çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küp şeklinde doğranır. Doğranan elmalar tencereye alınıp üzerine 1 tatlı kaşığı tarçın, 4 yemek kaşığı şeker eklenip elmalar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Elmalar soğuduktan sonra içine 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz ilave edilip soğuyan tart hamurunun ortasındaki boşluğa dökülerek yaydırılır. Buzdolabında 1 saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder