--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 5 Su Bardağı Un
- 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
- 1 Çay Bardağı Yoğurt
- 1 Tatlı Kaşığı Şeker
- Tuz
- Su
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 1 yemek kaşığı kuru maya ve 1 tatlı kaşığı şeker sıcağa yakın su ile eritilir.
- 5 su bardağı una tuz, eriyen maya ve 1 çay bardağı yoğurt ilave edilip yoğurulur.
- Yoğurulan hamurun ağzı streç film ile kapatılıp dinlendirildikten sonra kabaran hamurun üzerine un serpilip küçük parçalar koparılır ve elle şekil verilerek yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir. 170 derece önceden ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder