--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 500 Gram Kestane
- 2 Su Bardağı Şeker
- 1,5 Su Bardağı Su
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Yarım kilogram kestane yıkandıktan sonra ortalarından çizilir ve suda kabukları yumuşayana kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Suyu süzülen kestaneler ılıdıktan sonra parçalamadan dış ve iç kabukları temizlenir.
- Tencereye 2 su bardağı şeker, 1.5 su bardağı su konulup 15 dakika kaynatılır ve 1 tatlı kaşığı limon suyu eklendikten sonra 5 dakika daha kaynatılıp ılımaya bırakılır.
- Geniş bir tencereye temizlenen kestaneler tek sıra şeklinde dizilip üzerlerine ılıyan şerbet dökülür ve kapağı kapatılarak ağır ateşte 20 dakika kontrol edilerek pişirilir.
- Soğuk olarak servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder