4 Mart 2018 Pazar

KESTANE ŞEKERİ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 500 Gram Kestane
  • 2 Su Bardağı Şeker
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Yarım kilogram kestane yıkandıktan sonra ortalarından çizilir ve suda kabukları yumuşayana kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Suyu süzülen kestaneler ılıdıktan sonra parçalamadan dış ve iç kabukları temizlenir.
  • Tencereye 2 su bardağı şeker, 1.5 su bardağı su konulup 15 dakika kaynatılır ve 1 tatlı kaşığı limon suyu eklendikten sonra 5 dakika daha kaynatılıp ılımaya bırakılır.
  • Geniş bir tencereye temizlenen kestaneler tek sıra şeklinde dizilip üzerlerine ılıyan şerbet dökülür ve kapağı kapatılarak ağır ateşte 20 dakika kontrol edilerek pişirilir.
  • Soğuk olarak servis edilir. 
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder