--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Çay Bardağı İrmik
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- Aldığı Kadar Un
- 19 Adet Fındık
Şerbeti İçin:
- 2 Su Bardağı Şeker
- 2 Su Bardağı Su
- 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Önce şerbeti yapmak için tencereye 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su konulup 20 dakika kısık ateşte kaynatılır. Ocaktan almadan önce 1 yemek kaşığı limon suyu eklenir ve 2 taşım kaynatılıp soğumaya bırakılır.
- Geniş 1 kaba 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı irmik, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu konulup karıştırılır. Üzerine aldığı kadar un ilave edilip kulak memesi kıvamında 1 hamur elde edene kadar yoğurulur.
- Hamurdan küçük parçalar koparılıp elde yuvarlandıktan sonra yağlanan borcam fırın tepsisine dizilir. Tepsiye dizilen hamurların ortasına 1 er tane fındık batırılır.
- Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkarılan şekerparelerin üzerine soğuyan şerbet kepçe ile dökülüp şerbetini çekmesi için dinlendirildikten sonra servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder