19 Mart 2018 Pazartesi

ŞEKERPARE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Çay Bardağı İrmik
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Aldığı Kadar Un
  • 19 Adet Fındık
Şerbeti İçin:
  • 2 Su Bardağı Şeker
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Önce şerbeti yapmak için tencereye 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su konulup 20 dakika kısık ateşte kaynatılır. Ocaktan almadan önce 1 yemek kaşığı limon suyu eklenir ve 2 taşım kaynatılıp soğumaya bırakılır.
  • Geniş 1 kaba 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı irmik, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu konulup karıştırılır. Üzerine aldığı kadar un ilave edilip kulak memesi kıvamında 1 hamur elde edene kadar yoğurulur.
  • Hamurdan küçük parçalar koparılıp elde yuvarlandıktan sonra yağlanan borcam fırın tepsisine dizilir. Tepsiye dizilen hamurların ortasına 1 er tane fındık batırılır. 
  • Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkarılan şekerparelerin üzerine soğuyan şerbet kepçe ile dökülüp şerbetini çekmesi için dinlendirildikten sonra servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder