--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Adet İri Levreğin Filetosu
- 4 Adet Küçük Boy Havuç
- 2 Adet Kabak
- 3 Adet Patates
- 2 Adet Soğan
- 4 Adet Defne Yaprağı
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- 3 Diş Sarımsak
- 2 Yemek Kaşığı Köri
- 1 Adet Limonun Suyu
- Tuz, Karabiber ve Zerdeçal
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 2 adet soğan 4 parçaya, 3 diş sarımsak 2’ye bölünerek tencereye alınır.
- 4 adet havuç, 2 adet kabak ve 3 adet patates orta büyüklükte kesilerek tencereye eklenir.
- Levrek filetoları 3 eşit parçaya ayrılıp sebzelerin üzerine dizilir.
- Üzerine 4 adet defne yaprağı, yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz, zerdeçal, 2 yemek kaşığı köri, karabiber ve üzerini örtecek kadar sıcak su ile 1 adet limonun suyu eklenip sebzeler yumuşayana kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder