2 Mart 2018 Cuma

KÖRİLİ SEBZELİ BALIK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Adet İri Levreğin Filetosu
  • 4 Adet Küçük Boy Havuç
  • 2 Adet Kabak
  • 3 Adet Patates
  • 2 Adet Soğan
  • 4 Adet Defne Yaprağı
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 3 Diş Sarımsak
  • 2 Yemek Kaşığı Köri
  • 1 Adet Limonun Suyu
  • Tuz, Karabiber ve Zerdeçal

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 2 adet soğan 4 parçaya, 3 diş sarımsak 2’ye bölünerek tencereye alınır.
  • 4 adet havuç, 2 adet kabak ve 3 adet patates orta büyüklükte kesilerek tencereye eklenir.
  • Levrek filetoları 3 eşit parçaya ayrılıp sebzelerin üzerine dizilir.
  • Üzerine 4 adet defne yaprağı, yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz, zerdeçal, 2 yemek kaşığı köri, karabiber ve üzerini örtecek kadar sıcak su ile 1 adet limonun suyu eklenip sebzeler yumuşayana kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder