28 Şubat 2018 Çarşamba

PORTAKALLI KURABİYE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Adet Yumurta
  • Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Adet Portakalın Kabuğu
  • 1 Adet Kabartma Tozu
  • 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • Aldığı Kadar Un

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Bir kâseye 1 adet yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı şeker, 1 adet portakal kabuğu rendesi, 1 paket kabartma tozu, 3 yemek kaşığı yoğurt ve aldığı kadar un eklenip yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
  • Hazırlanan hamurdan parçalar koparılıp şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder