--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Adet Yumurta
- Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Adet Portakalın Kabuğu
- 1 Adet Kabartma Tozu
- 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
- Aldığı Kadar Un
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Bir kâseye 1 adet yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı şeker, 1 adet portakal kabuğu rendesi, 1 paket kabartma tozu, 3 yemek kaşığı yoğurt ve aldığı kadar un eklenip yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
- Hazırlanan hamurdan parçalar koparılıp şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder