--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1,5 Kilogram Taze Barbunya
- 3 Adet Orta Boy Domates
- 1 Adet Soğan
- 1 Adet Havuç
- 5-6 Dal Maydanoz
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Tencereye 1 adet küp doğranmış soğan ve yarım çay bardağı zeytinyağı konularak kavrulur.
- Kavrulan soğanların üzerine doğranmış 1 adet havuç ilave edilir.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı domates salçası ile 1 tatlı kaşığı biber salçası eklenip kavrulur.
- 3 adet küp doğranmış domates eklenerek pişirilir.
- 5-6 adet maydanoz ve 1,5 kilo taze barbunya ilave edilip rengi dönene kadar pişirilir.
- Barbunyanın üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su konulur ve barbunya yumuşayana kadar pişirilir.
- Ocaktan almadan tuz ilave edilir ve birkaç dakika sonra ocak kapatılır.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder