12 Şubat 2018 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER



  • 1,5 Kilogram Taze Barbunya
  • 3 Adet Orta Boy Domates
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Adet Havuç
  • 5-6 Dal Maydanoz
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tencereye 1 adet küp doğranmış soğan ve yarım çay bardağı zeytinyağı konularak kavrulur.
  • Kavrulan soğanların üzerine doğranmış 1 adet havuç ilave edilir.
  • Üzerine 1 tatlı kaşığı domates salçası ile 1 tatlı kaşığı biber salçası eklenip kavrulur.
  • 3 adet küp doğranmış domates eklenerek pişirilir.
  • 5-6 adet maydanoz ve 1,5 kilo taze barbunya ilave edilip rengi dönene kadar pişirilir.
  • Barbunyanın üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su konulur ve barbunya yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ocaktan almadan tuz ilave edilir ve birkaç dakika sonra ocak kapatılır.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder