--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Su Bardağı Pirinç
- 2 Yemek Kaşığı Çiçek Yağı
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Çay Bardağı Şehriye
- 3,5 Su Bardağı Su
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- İlk olarak tencereye 2 yemek kaşığı çiçek yağı konulur.
- 1 çay bardağı tel şehriye eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur.
- Kavrulan şehriyelerin üzerine 2 su bardağı yıkanmış pirinç ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ederek kavrulur.
- Tuz ilave edilir ve karıştırılır.
- Kavrulan pirinçlerin üzerine 3,5 su bardağı sıcak su dökülür.
- Pirinçler suyunu çekince ateşten alınıp demlenmeye bırakılır.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder