10 Şubat 2018 Cumartesi

ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 2 Yemek Kaşığı Çiçek Yağı
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Çay Bardağı Şehriye
  • 3,5 Su Bardağı Su
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • İlk olarak tencereye 2 yemek kaşığı çiçek yağı konulur.
  • 1 çay bardağı tel şehriye eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur.
  • Kavrulan şehriyelerin üzerine 2 su bardağı yıkanmış pirinç ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ederek kavrulur.
  • Tuz ilave edilir ve karıştırılır.
  • Kavrulan pirinçlerin üzerine 3,5 su bardağı sıcak su dökülür.
  • Pirinçler suyunu çekince ateşten alınıp demlenmeye bırakılır.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder