21 Şubat 2018 Çarşamba

ISPANAKLI PEYNİRLİ GÖZLEME

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • Yarım Kilogram Un
  • 750 Gram Ispanak Yaprağı
  • 250 Gram Tulum Peyniri
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Yarım kilogram un elenir ve su eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan bir parça koparılır ve un serpilerek oklava ile açılır.
  • Açılan yufkanın üzeri fırça ile yağlanır ve üzerine ıspanak ile peynir konulup(peynir tuzlu olduğu için ilave tuz atılmadı) katlanarak kapatılır.
  • Çok az yağlanan tavada hazırlanan gözlemeler alt üst edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder