23 Şubat 2018 Cuma

ISPANAK KÖKÜ YEMEĞİ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Kilogram Ispanak Kökü
  • 1 Adet Soğan
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 100 Gram Kavrulmuş Kıyma
  • 2 Yemek Kaşığı Pirinç
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Çay Bardağı Su
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 adet küp doğranmış soğan, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası konularak kavrulur.
  • Üzerine ayıklanıp yıkanmış ıspanak kökleri, 2 yemek kaşığı pirinç, 4 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma, tuz ve karabiber eklenerek kavrulur.
  • 1 çay bardağı su eklenip kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder