--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Su Bardağı Pirinç
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- 3,5 Su Bardağı Su
- 3 Adet Havuç
- 1 Su Bardağı Bezelye
- 1 Adet Soğan
- Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 adet küp doğranmış soğan konularak kavrulur.
- Üzerine 3 adet rendelenmiş havuç eklenerek pişirilip tuz, karabiber, 2 su bardağı yıkanıp kabartıldıktan sonra süzülen pirinç konularak kavurmaya devam edilir.
- Bir su bardağı bezelye konulur ve 3,5 su bardağı sıcak su eklenip kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder