--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
- 1 Su Bardağı Çiçek Yağı
- 4 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Çay Bardağı Yoğurt
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 2 Adet Elma
- 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
- Aldığı Kadar Un
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 2 adet elma rendelenip 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın eklenip tencerede suyunu çekene kadar pişirilir.
- Bir kabın içerisine 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 su bardağı çiçek yağı, 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı yoğurt, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilip yoğurularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
- Hamurdan koparılan parça elle açılıp içine bıçakla çizikler atıldıktan sonra kavrulup soğuyan elma rendesi konup yuvarlanarak kapatılır.
- Kurabiyeler yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine dizilir.
- 170 Derece önceden ısıtılmış fırında kurabiyeler üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder