15 Şubat 2018 Perşembe

ELMALI KURABİYE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Su Bardağı Çiçek Yağı
  • 4 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Adet Elma
  • 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • Aldığı Kadar Un

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 2 adet elma rendelenip 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın eklenip tencerede suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Bir kabın içerisine 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 su bardağı çiçek yağı, 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı yoğurt, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilip yoğurularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan koparılan parça elle açılıp içine bıçakla çizikler atıldıktan sonra kavrulup soğuyan elma rendesi konup yuvarlanarak kapatılır.
  • Kurabiyeler yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine dizilir.
  • 170 Derece önceden ısıtılmış fırında kurabiyeler üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
  • Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. 
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder