--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Adet Yumurta
- Yarım Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Süt
- Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 25 Gram Kakao
- Aldığı Kadar Un
Üzeri İçin:
- 140 Gram Bitter Çikolata
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş bir kaba 1 adet yumurta, yarım su bardağı şeker eklenerek güzelce çırpılır ve üzerine 1 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
- Karışıma 25 gram kakao konularak çırpılır.
- Silikon kek kalıbı yağlandıktan sonra kalıbın yarısına gelecek şekilde karışımdan konulur.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
- Tencerede su ısıtılıp üzerine ısıya dayanıklı cam kap konularak 140 gram bitter çikolata benmari usulü eritilir ve 1 tatlı kaşığı tereyağı eklenerek karıştırılır.
- Soğuyan kekler kalıptan çıkarılır ve kalıp yıkanıp kurulandıktan sonra bir kaşık ile kalıbın dibini kaplayacak şekilde eritilen çikolatadan konulur.
- Çıkarılan kek çikolatanın üzerine yerleştirilir ve buzdolabında çikolata donana kadar bekletilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder