24 Şubat 2018 Cumartesi

ÇİKOLATA KAPLI KAKAOLU KEK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Adet Yumurta
  • Yarım Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Süt
  • Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 25 Gram Kakao
  • Aldığı Kadar Un

Üzeri İçin:

  • 140 Gram Bitter Çikolata
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş bir kaba 1 adet yumurta, yarım su bardağı şeker eklenerek güzelce çırpılır ve üzerine 1 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
  • Karışıma 25 gram kakao konularak çırpılır.
  • Silikon kek kalıbı yağlandıktan sonra kalıbın yarısına gelecek şekilde karışımdan konulur.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
  • Tencerede su ısıtılıp üzerine ısıya dayanıklı cam kap konularak 140 gram bitter çikolata benmari usulü eritilir ve 1 tatlı kaşığı tereyağı eklenerek karıştırılır.
  • Soğuyan kekler kalıptan çıkarılır ve kalıp yıkanıp kurulandıktan sonra bir kaşık ile kalıbın dibini kaplayacak şekilde eritilen çikolatadan konulur.
  • Çıkarılan kek çikolatanın üzerine yerleştirilir ve buzdolabında çikolata donana kadar bekletilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder