14 Şubat 2018 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BAMYA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • Yarım Kilogram Bamya
  • 1 Adet Soğan
  • 4 Adet Domates
  • 1 Adet Limonun Suyu
  • 1 Kase Kavrulmuş Kıyma
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Su Bardağı Su
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Yarım kilogram bamya yıkandıktan sonra baş kısımları bıçakla derine inmeden kubbe şeklinde soyulup tuzlu suya atılır.
  • 1 adet soğan doğranıp tencereye alınır ve üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı konulur.
  • Kavrulan soğanların üzerine doğranmış domatesler ve tuz ilave edilip kavurmaya devam edilir.
  • Yarım kilogram ayıklanmış bamya ve 1 adet limonun suyu eklenip kavrulmaya bırakılır.
  • Kavrulan bamyaların üzerine 1 kâse kavrulmuş kıyma ile 1 su bardağı su eklenip, kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder