--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- Yarım Kilogram Bamya
- 1 Adet Soğan
- 4 Adet Domates
- 1 Adet Limonun Suyu
- 1 Kase Kavrulmuş Kıyma
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Su Bardağı Su
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Yarım kilogram bamya yıkandıktan sonra baş kısımları bıçakla derine inmeden kubbe şeklinde soyulup tuzlu suya atılır.
- 1 adet soğan doğranıp tencereye alınır ve üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı konulur.
- Kavrulan soğanların üzerine doğranmış domatesler ve tuz ilave edilip kavurmaya devam edilir.
- Yarım kilogram ayıklanmış bamya ve 1 adet limonun suyu eklenip kavrulmaya bırakılır.
- Kavrulan bamyaların üzerine 1 kâse kavrulmuş kıyma ile 1 su bardağı su eklenip, kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder