20 Şubat 2018 Salı

HAMSİ KÖFTESİ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • Yarım Kilogram Hamsi
  • 1 Su Bardağı Mısır Unu
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 10 Yaprak Taze Soğan
  • Yarım Demet Dereotu
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 1 Çay Kaşığı Zerdeçal
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 2 Dilim Bayat Ekmek İçi
  • 2 Diş Sarımsak
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Hamsiler ayıklanıp kılçıkları ve kafaları çıkarılır.
  • Ayıklanan hamsiler bıçakla ince ince kesilir.
  • Doğranan hamsilerin üzerine tuz, 1 adet rendelenmiş soğan, 1 diş rendelenmiş sarımsak, yarım demet kıyılmış dereotu, maydanoz, kıyılmış taze soğan, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 2 dilim ufalanmış ekmek, 1 su bardağı mısır unu ve 1 su bardağı un eklenip yoğurulur.
  • Hazırlanan harçtan parçalar koparılıp elle şekil verildikten sonra mısır ununa bulanır.
  • Köfteler kızmış yağda ters düz edilerek kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder