--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- Yarım Kilogram Hamsi
- 1 Su Bardağı Mısır Unu
- 1 Su Bardağı Un
- 1 Adet Kuru Soğan
- 10 Yaprak Taze Soğan
- Yarım Demet Dereotu
- 1 Tutam Maydanoz
- 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
- 1 Çay Kaşığı Zerdeçal
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 2 Dilim Bayat Ekmek İçi
- 2 Diş Sarımsak
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Hamsiler ayıklanıp kılçıkları ve kafaları çıkarılır.
- Ayıklanan hamsiler bıçakla ince ince kesilir.
- Doğranan hamsilerin üzerine tuz, 1 adet rendelenmiş soğan, 1 diş rendelenmiş sarımsak, yarım demet kıyılmış dereotu, maydanoz, kıyılmış taze soğan, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 2 dilim ufalanmış ekmek, 1 su bardağı mısır unu ve 1 su bardağı un eklenip yoğurulur.
- Hazırlanan harçtan parçalar koparılıp elle şekil verildikten sonra mısır ununa bulanır.
- Köfteler kızmış yağda ters düz edilerek kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder