11 Şubat 2018 Pazar

YAPRAK SARMASI VE ENGİNAR DOLMASI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Adet Enginar
  • Yarım Kilogram Asma Yaprağı
  • 1 Demet Dereotu
  • 1 Demet Maydanoz
  • 1 Demet Taze Soğan
  • 3 Su Bardağı Pirinç
  • 1 Adet Limon
  • Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Yemek Kaşığı Kekik
  • Üzeri İçin: 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 kabın içine 3 su bardağı pirinç, kıyılmış taze soğan, 1 demet kıyılmış dereotu, 1 demet kıyılmış maydanoz, tuz, 1 yemek kaşığı kekik, yarım su bardağı zeytinyağı eklenip karıştırılır.
  • 2 adet enginarın yaprakları açılıp içleri hazırlanan harçla doldurulur.
  • Enginarlar derin bir tencereye konulur.
  • Yarım kilogram asma yaprağı sıcak suyun içine atılıp ters düz edilerek rengi değişince tabağa alınır.
  • Yaprağın geniş damarlı kısmına harçtan konulur ve rulo gibi iki yandan kapatılarak ince bir şekilde sarılır.
  • Tencerenin altına yapraklardan konur ve üzerine sarmalar dizilir(Enginarların yanına).
  • 1 adet limon dilimlenip sarmaların üzerine konulur.
  • Sarmaların üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir.
  • Tencereye 2 su bardağı soğuk su eklenip pirinçlerin yumuşaması kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder