--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Adet Enginar
- Yarım Kilogram Asma Yaprağı
- 1 Demet Dereotu
- 1 Demet Maydanoz
- 1 Demet Taze Soğan
- 3 Su Bardağı Pirinç
- 1 Adet Limon
- Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
- 2 Su Bardağı Su
- 1 Yemek Kaşığı Kekik
- Üzeri İçin: 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 1 kabın içine 3 su bardağı pirinç, kıyılmış taze soğan, 1 demet kıyılmış dereotu, 1 demet kıyılmış maydanoz, tuz, 1 yemek kaşığı kekik, yarım su bardağı zeytinyağı eklenip karıştırılır.
- 2 adet enginarın yaprakları açılıp içleri hazırlanan harçla doldurulur.
- Enginarlar derin bir tencereye konulur.
- Yarım kilogram asma yaprağı sıcak suyun içine atılıp ters düz edilerek rengi değişince tabağa alınır.
- Yaprağın geniş damarlı kısmına harçtan konulur ve rulo gibi iki yandan kapatılarak ince bir şekilde sarılır.
- Tencerenin altına yapraklardan konur ve üzerine sarmalar dizilir(Enginarların yanına).
- 1 adet limon dilimlenip sarmaların üzerine konulur.
- Sarmaların üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir.
- Tencereye 2 su bardağı soğuk su eklenip pirinçlerin yumuşaması kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder