--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Adet Orta Boy Lahana
- 7 Yemek Kaşığı Turşu Tuzu
- 3 Çay Bardağı Elma Sirkesi
- 5 Su Bardağı Su
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 1 adet orta boy beyaz lahana ince ince kıyılır.
- Kıyılan beyaz lahanaya 4 yemek kaşığı turşu tuzu atılıp, ovulur ve bir gece bekletilir.
- Bir gece bekletilen lahana kavanoza konulur.
- 5 su bardağı su, 3 çay bardağı elma sirkesi ve 3 yemek kaşığı turşu tuzu karıştırılıp, kaynatılır.
- Hazırlanan turşu suyu soğuduktan sonra kavanoza ağzına kadar doldurulup, kavanoz hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır. Bir hafta sonra açılıp yenilebilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder