26 Şubat 2018 Pazartesi

BEYAZ LAHANA TURŞUSU

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Adet Orta Boy Lahana
  • 7 Yemek Kaşığı Turşu Tuzu
  • 3 Çay Bardağı Elma Sirkesi
  • 5 Su Bardağı Su

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 adet orta boy beyaz lahana ince ince kıyılır.
  • Kıyılan beyaz lahanaya 4 yemek kaşığı turşu tuzu atılıp, ovulur ve bir gece bekletilir.
  • Bir gece bekletilen lahana kavanoza konulur.
  • 5 su bardağı su, 3 çay bardağı elma sirkesi ve 3 yemek kaşığı turşu tuzu karıştırılıp, kaynatılır.
  • Hazırlanan turşu suyu soğuduktan sonra kavanoza ağzına kadar doldurulup, kavanoz hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır. Bir hafta sonra açılıp yenilebilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder