13 Şubat 2018 Salı

FIRINDA KÖFTE VE PATATES

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 750 Gram Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 2 Yemek Kaşığı Kimyon
  • 1 Yemek Kaşığı Karabiber
  • 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Su Bardağı Ekmek Kırıntısı
  • 5 Adet Sivri Biber
  • 5 Adet Patates
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 kabın içine 1 adet soğan rendelenir.
  • Üzerine 750 gram kıyma, yarım demet kıyılmış maydanoz, 2 yemek kaşığı kimyon, 1 yemek kaşığı karabiber, tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 su bardağı ekmek kırıntısı eklenip yoğurulur.
  • Hazırlanan kıymadan parçalar koparıp elde klasik köfte şekli verilir.
  • Köfteler yağlı kâğıt serili tepsiye dizilip aralarına 5 adet sivri biber konur ve köftelerin üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir.
  • 170 derece, önceden ısıtılmış fırında ters düz edilerek üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • 5 adet patates kabukları soyulduktan sonra çok kalın olmayacak şekilde elma dilim kesilip üzerlerine tuz ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı dökülür.
  • Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine patatesler dizilir.
  • 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder