--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 750 Gram Kıyma
- 1 Adet Soğan
- Yarım Demet Maydanoz
- 2 Yemek Kaşığı Kimyon
- 1 Yemek Kaşığı Karabiber
- 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Su Bardağı Ekmek Kırıntısı
- 5 Adet Sivri Biber
- 5 Adet Patates
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 1 kabın içine 1 adet soğan rendelenir.
- Üzerine 750 gram kıyma, yarım demet kıyılmış maydanoz, 2 yemek kaşığı kimyon, 1 yemek kaşığı karabiber, tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 su bardağı ekmek kırıntısı eklenip yoğurulur.
- Hazırlanan kıymadan parçalar koparıp elde klasik köfte şekli verilir.
- Köfteler yağlı kâğıt serili tepsiye dizilip aralarına 5 adet sivri biber konur ve köftelerin üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir.
- 170 derece, önceden ısıtılmış fırında ters düz edilerek üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- 5 adet patates kabukları soyulduktan sonra çok kalın olmayacak şekilde elma dilim kesilip üzerlerine tuz ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı dökülür.
- Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine patatesler dizilir.
- 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder