13 Şubat 2018 Salı

ZEYTİNYAĞLI KIYMALI PIRASA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Kilogram Pırasa
  • 1 Kase Kavrulmuş Kıyma
  • 1 Adet Patates
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • Yarım Limon Suyu
  • 2 Su Bardağı Su
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 kilogram pırasa 1 cm aralıkla doğranır.
  • 1 adet patates ve 1 adet havuç iri küpler şeklinde kesilir.
  • Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı ile doğranmış havuç ve patates konularak kavrulur.
  • Üzerlerine doğradığımız pırasalar ilave edilip kapak kapatılıp kavrulur.
  • Kavrulmuş yemeğin üzerine 1 yemek kaşığı salça,1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 kâse kavrulmuş kıyma eklenir.
  • Üzerine yarım limon suyu ve tuz eklenir.
  • Kavrulmuş yemeğin üzerine 2 su bardağı sıcak eklenip pişmeye bırakılır.
  • Yemek suyunu çekince ocaktan alınır.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder