--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Kilogram Pırasa
- 1 Kase Kavrulmuş Kıyma
- 1 Adet Patates
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Adet Havuç
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- Yarım Limon Suyu
- 2 Su Bardağı Su
- Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- 1 kilogram pırasa 1 cm aralıkla doğranır.
- 1 adet patates ve 1 adet havuç iri küpler şeklinde kesilir.
- Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı ile doğranmış havuç ve patates konularak kavrulur.
- Üzerlerine doğradığımız pırasalar ilave edilip kapak kapatılıp kavrulur.
- Kavrulmuş yemeğin üzerine 1 yemek kaşığı salça,1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 kâse kavrulmuş kıyma eklenir.
- Üzerine yarım limon suyu ve tuz eklenir.
- Kavrulmuş yemeğin üzerine 2 su bardağı sıcak eklenip pişmeye bırakılır.
- Yemek suyunu çekince ocaktan alınır.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder