12 Şubat 2018 Pazartesi

MUSKA TATLISI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 30 Yaprak Baklava Yufkası
  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 3,5 Su Bardağı Su
  • 3 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 100 Gram Tereyağı
  • 1 Çay Bardağı Çiçek Yağı
  • 250 Gram Kıyılmış Ceviz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tencereye 3 su bardağı şeker ile 3,5 su bardağı su konulup kaynayıp kıvam aldıktan sonra 3 yemek kaşığı limon suyu ilave edilip birkaç dakika daha kaynatılıp ılımaya bırakılır.
  • 100 gram tereyağı 1 çay bardağı çiçek yağıyla eritilir.
  • 1 yaprak baklava yufkasının üzerine fırça ile hazırlanan yağdan sürülür.
  • Yağlanan yufka 5 eşit parçaya kesilir ve üst üste getirilerek uç kısmına 1 tatlı kaşığı ceviz içi konulup muska şeklinde sarılır.
  • Aynı işlem tüm yufkalara uygulanıp yağlanan tepsiye dizilir ve üzerlerine kalan yağ sürülür.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Fırından çıkan tatlının üzerine ılıyan şerbet kepçe ile dökülür ve dinlenmeye bırakılır.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder