--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 30 Yaprak Baklava Yufkası
- 3 Su Bardağı Şeker
- 3,5 Su Bardağı Su
- 3 Yemek Kaşığı Limon Suyu
- 100 Gram Tereyağı
- 1 Çay Bardağı Çiçek Yağı
- 250 Gram Kıyılmış Ceviz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Tencereye 3 su bardağı şeker ile 3,5 su bardağı su konulup kaynayıp kıvam aldıktan sonra 3 yemek kaşığı limon suyu ilave edilip birkaç dakika daha kaynatılıp ılımaya bırakılır.
- 100 gram tereyağı 1 çay bardağı çiçek yağıyla eritilir.
- 1 yaprak baklava yufkasının üzerine fırça ile hazırlanan yağdan sürülür.
- Yağlanan yufka 5 eşit parçaya kesilir ve üst üste getirilerek uç kısmına 1 tatlı kaşığı ceviz içi konulup muska şeklinde sarılır.
- Aynı işlem tüm yufkalara uygulanıp yağlanan tepsiye dizilir ve üzerlerine kalan yağ sürülür.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Fırından çıkan tatlının üzerine ılıyan şerbet kepçe ile dökülür ve dinlenmeye bırakılır.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder