--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 20 Adet Kabak Çiçeği
- 1 Adet Soğan
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Su Bardağı Pirinç
- 1 Adet Domates
- 1 Demet Maydanoz
- Yarım Kase Kavrulmuş Kıyma
- Yarım Demet Dereotu
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Çay Bardağı Su
- Tuz ve Karabiber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Bir kabın içine 1 su bardağı pirinç, 1 adet küp doğranmış soğan, 1 adet küp doğranmış domates, yarım kâse kavrulmuş kıyma, yarım demet kıyılmış dereotu, 1 demet kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve yarım çay bardağı zeytinyağı konulup karıştırılır.
- Yıkanan kabak çiçeklerinin ortasına 2 tatlı kaşığı (çiçeğin büyüklüğüne göre yaprak kısmını geçmeyecek şekilde) harçtan konur ve yaprakları üst üste gelecek biçimde kapatılıp ağızları açılmayacak şekilde tencereye dizilir.
- Tencereye dizilen kabak çiçeklerine 1 çay bardağı ılık su eklenir ve üzerlerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilip kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder