12 Şubat 2018 Pazartesi

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 20 Adet Kabak Çiçeği
  • 1 Adet Soğan
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Su Bardağı Pirinç
  • 1 Adet Domates
  • 1 Demet Maydanoz
  • Yarım Kase Kavrulmuş Kıyma
  • Yarım Demet Dereotu
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Çay Bardağı Su
  • Tuz ve Karabiber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Bir kabın içine 1 su bardağı pirinç, 1 adet küp doğranmış soğan, 1 adet küp doğranmış domates, yarım kâse kavrulmuş kıyma, yarım demet kıyılmış dereotu, 1 demet kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve yarım çay bardağı zeytinyağı konulup karıştırılır.
  • Yıkanan kabak çiçeklerinin ortasına 2 tatlı kaşığı (çiçeğin büyüklüğüne göre yaprak kısmını geçmeyecek şekilde) harçtan konur ve yaprakları üst üste gelecek biçimde kapatılıp ağızları açılmayacak şekilde tencereye dizilir. 
  • Tencereye dizilen kabak çiçeklerine 1 çay bardağı ılık su eklenir ve üzerlerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilip kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder