17 Şubat 2018 Cumartesi

TAVUK KAVURMA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Kilogram Tavuk Göğsü
  • 1 Çay Bardağı Su
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 3 Adet Defne Yaprağı
  • Tuz, Karabiber, Kekik ve Köri

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 kilogram tavuk göğsü kuşbaşı olarak doğranır.
  • Tavaya alınan tavukların üzerine 1 çay bardağı su, yarım çay bardağı zeytinyağı ve 3 adet defne yaprağı ilave edilip arada karıştırılarak suyunu çekmesi için bırakılır. 
  • Pişmesine yakın karabiber, tuz, köri, kekik atılıp karıştırılır ve suyunu çekince ocaktan alınır.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder