9 Şubat 2018 Cuma

TUZLU KURABİYE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Adet Kabartma Tozu
  • Susam, Çörek Otu ve Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Derin bir kaba 1 su bardağı zeytinyağı, 1 adet yumurtanın beyazı, 1 su bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı sirke, 4 su bardağı un ve tuz ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.
  • Elde edilen hamur 15 dakika dinlendirilir.
  • Hamurdan küçük parçalar koparıp masada burgu şekli verilir.
  • Kurabiyelerin üzeri susam-çörek otu karışımına batırılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder