--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 4 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Sirke
- 1 Adet Yumurta
- 1 Adet Kabartma Tozu
- Susam, Çörek Otu ve Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Derin bir kaba 1 su bardağı zeytinyağı, 1 adet yumurtanın beyazı, 1 su bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı sirke, 4 su bardağı un ve tuz ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.
- Elde edilen hamur 15 dakika dinlendirilir.
- Hamurdan küçük parçalar koparıp masada burgu şekli verilir.
- Kurabiyelerin üzeri susam-çörek otu karışımına batırılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder