14 Şubat 2018 Çarşamba

YUMURTALI SARMAŞIK KAVURMA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Demet Sarmaşık
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 2 Yumurta
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • İki demet sarmaşığın taze yerleri kırılarak alınır.
  • Ayıklanan sarmaşıklar derin kapta güzelce yıkanır.
  • Sarmaşıklar tencereye alınır ve üzerini örtecek şekilde soğuk su konulup pişirilir.
  • Pişen sarmaşıkların suyu süzülür.
  • Sarmaşıkların üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı dökülür ve biraz kavrulur.
  • Kavrulmuş sarmaşıklara tuz eklenir ve 2 adet yumurta kırılıp kapağı kapalı pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder