--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 3,5 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Zeytinyağı
- 1 Paket Kabartma Tozu
- Yarım Çay Bardağı İrmik
- 4 Su Bardağı Su
- 2 Çay Bardağı Kırılmış Ceviz
- 3 Su Bardağı Şeker
- 3 Çorba Kaşığı Limon Suyu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş bir kaba 1 su bardağı zeytinyağı, 1 paket kabartma tozu, yarım çay bardağı irmik, yarım su bardağı su ve 3.5 su bardağı un konulup yoğurularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
- Fırın tepsisi yağlanır.
- Kulak memesi kıvamına gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlandıktan sonra kalburun üstünde elle bastırılarak açılır ve ortasına ceviz konulup yuvarlanarak kapatılır.
- Hazırlanan kalburabastılar yağlanan tepsiye dizilir.
- Şerbeti için bir tencereye 3 su bardağı şeker, 3.5 su bardağı su eklenerek yarım saat kaynatılır ve içine 3 yemek kaşığı limon suyu eklenip 5 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
- Kalburabastılar 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Ilık şerbet ılıyan kalburabastıların üzerine dökülür ve şerbetini çekene kadar dinlendirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder