10 Şubat 2018 Cumartesi

KALBURABASTI TATLISI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 3,5 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Yarım Çay Bardağı İrmik
  • 4 Su Bardağı Su
  • 2 Çay Bardağı Kırılmış Ceviz
  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 3 Çorba Kaşığı Limon Suyu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş bir kaba 1 su bardağı zeytinyağı, 1 paket kabartma tozu, yarım çay bardağı irmik, yarım su bardağı su ve 3.5 su bardağı un konulup yoğurularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
  • Fırın tepsisi yağlanır.
  • Kulak memesi kıvamına gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlandıktan sonra kalburun üstünde elle bastırılarak açılır ve ortasına ceviz konulup yuvarlanarak kapatılır.
  • Hazırlanan kalburabastılar yağlanan tepsiye dizilir.
  • Şerbeti için bir tencereye 3 su bardağı şeker, 3.5 su bardağı su eklenerek yarım saat kaynatılır ve içine 3 yemek kaşığı limon suyu eklenip 5 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
  • Kalburabastılar 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Ilık şerbet ılıyan kalburabastıların üzerine dökülür ve şerbetini çekene kadar dinlendirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder