--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Kilogram Ispanak
- Yarım Kilogram Un
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- 200 Gram Tulum Peyniri
- Tuz
Üzeri İçin:
- 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Geniş bir kaba yarım kilogram un elenir ve üstüne tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, aldığı kadar su ilave edilip yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
- 1 kilogram ıspanağın yaprakları geniş bir kaba doğranır ve üzerine tuz, 200 gram ufalanmış tulum peyniri, 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip karıştırılır.
- Hazırlanan hamurun üzerine un serpilip 1 parça koparılır ve oklava ile açılır.
- Açılan hamura fırça yardımı ile yağ sürülür, geniş kısımlarına hazırlanan harçtan konulup rulo yapılarak yuvarlak şekilde dolanır.
- Yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine börekler dizilir.
- Bir kâseye 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı yoğurt konulup karıştırılır ve böreklerin üzerine fırça ile sürülür.
- Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder