16 Şubat 2018 Cuma

ISPANAKLI PEYNİRLİ KOL BÖREĞİ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Kilogram Ispanak
  • Yarım Kilogram Un
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 200 Gram Tulum Peyniri
  • Tuz
Üzeri İçin:
  • 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Yoğurt

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Geniş bir kaba yarım kilogram un elenir ve üstüne tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, aldığı kadar su ilave edilip yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
  • 1 kilogram ıspanağın yaprakları geniş bir kaba doğranır ve üzerine tuz, 200 gram ufalanmış tulum peyniri, 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip karıştırılır.
  • Hazırlanan hamurun üzerine un serpilip 1 parça koparılır ve oklava ile açılır.
  • Açılan hamura fırça yardımı ile yağ sürülür, geniş kısımlarına hazırlanan harçtan konulup rulo yapılarak yuvarlak şekilde dolanır.
  • Yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine börekler dizilir.
  • Bir kâseye 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı yoğurt konulup karıştırılır ve böreklerin üzerine fırça ile sürülür.
  • Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder