14 Şubat 2018 Çarşamba

KIYMALI PAZI SARMASI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 2 Demet Pazı
  • 1 Demet Taze Soğan
  • 1 Demet Dereotu
  • 1 Demet Maydanoz
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Kase Kavrulmuş Kıyma
  • 1,5 Su Bardağı Pirinç
  • Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Adet Limon
  • Kekik, Karabiber ve Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Derin bir kaba 1,5 su bardağı yıkanmış pirinç konulur.
  • Üzerine 1 kâse kavrulmuş kıyma, 1 demet kıyılmış maydanoz, 1 demet kıyılmış taze soğan, 1 adet küp küp doğranmış soğan, kekik, karabiber, tuz ve yarım su bardağı zeytinyağı eklenip karıştırılır.
  • Sıcak suda yumuşatılan 2 demet pazı yaprağının ucuna hazırladığımız pirinçli harçtan konulup sarılır.
  • Tencereye dizilen pazıların üzerine 1 adet limon dilimlenerek dizilir.
  • Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su dökülüp pirinçler yumuşayana kadar kontrol edilerek kısık ateşte pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder