--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 2 Demet Pazı
- 1 Demet Taze Soğan
- 1 Demet Dereotu
- 1 Demet Maydanoz
- 1 Adet Soğan
- 1 Kase Kavrulmuş Kıyma
- 1,5 Su Bardağı Pirinç
- Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
- 1 Adet Limon
- Kekik, Karabiber ve Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Derin bir kaba 1,5 su bardağı yıkanmış pirinç konulur.
- Üzerine 1 kâse kavrulmuş kıyma, 1 demet kıyılmış maydanoz, 1 demet kıyılmış taze soğan, 1 adet küp küp doğranmış soğan, kekik, karabiber, tuz ve yarım su bardağı zeytinyağı eklenip karıştırılır.
- Sıcak suda yumuşatılan 2 demet pazı yaprağının ucuna hazırladığımız pirinçli harçtan konulup sarılır.
- Tencereye dizilen pazıların üzerine 1 adet limon dilimlenerek dizilir.
- Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su dökülüp pirinçler yumuşayana kadar kontrol edilerek kısık ateşte pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder