28 Şubat 2018 Çarşamba

MERCİMEK KÖFTESİ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
  • 1,5 Su Bardağı İnce Bulgur
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 3 Su Bardağı Su
  • 7 Yaprak Taze Soğan
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • Yarım Demet Maydanoz
  • Tuz, Karabiber, Kimyon ve Acı Pul Biber

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Bir su bardağı yıkanıp süzülen kırmızı mercimek 3 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirilir.
  • 1,5 su bardağı ince bulgur yıkanıp süzüldükten sonra üzerine haşlanan kırmızı mercimek dökülüp karıştırılır ve kapağı kapatılarak bulgurun yumuşaması için dinlendirilir.
  • Küçük doğranan 1 adet soğan yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavrulur ve üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası konularak pişirilir.
  • Yumuşayan mercimek bulgur karışımının üzerine kavrulan soğan, tuz, karabiber, kimyon ve acı pul biber eklenip karıştırılır.
  • Karışım soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan ilave edilip yoğurulur.
  • İri parçalar koparıp elle şekil verildikten sonra marul ve limon ile servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder