--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
- 1,5 Su Bardağı İnce Bulgur
- Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
- 3 Su Bardağı Su
- 7 Yaprak Taze Soğan
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- Yarım Demet Maydanoz
- Tuz, Karabiber, Kimyon ve Acı Pul Biber
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Bir su bardağı yıkanıp süzülen kırmızı mercimek 3 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirilir.
- 1,5 su bardağı ince bulgur yıkanıp süzüldükten sonra üzerine haşlanan kırmızı mercimek dökülüp karıştırılır ve kapağı kapatılarak bulgurun yumuşaması için dinlendirilir.
- Küçük doğranan 1 adet soğan yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavrulur ve üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası konularak pişirilir.
- Yumuşayan mercimek bulgur karışımının üzerine kavrulan soğan, tuz, karabiber, kimyon ve acı pul biber eklenip karıştırılır.
- Karışım soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan ilave edilip yoğurulur.
- İri parçalar koparıp elle şekil verildikten sonra marul ve limon ile servis edilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder