26 Şubat 2018 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 1 Adet Yumurta
  • Yarım Çay Bardağı Süt
  • Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • Aldığı Kadar Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Bir kaba 1 adet yumurta, yarım çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 1 su bardağı hindistan cevizi, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilene kadar yoğurulur.
  • Hazırlanan hamurdan parçalar koparılıp şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder