20 Şubat 2018 Salı

BOHÇA BÖREĞİ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 3 Adet Yufka
  • 300 Gram Kıyma
  • 2 Adet Soğan
  • 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • Susam, Çörek Otu, Karabiber, Kimyon ve Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tencerede 2 adet küçük doğranmış soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip kavrulur ve 300 gram kıyma, tuz, karabiber, kimyon dökülerek pişirilir.
  • Sosu için 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı zeytinyağı ile karıştırılır.
  • 1 yaprak yufka serilip üzerine hazırlanan sostan sürülür.
  • Yufka 4 tarafından içe doğru katlanıp 4 parçaya bölünür ve ortasına kıymalı harçtan konduktan sonra karşılıklı köşelerinden içe doğru katlanıp ters çevrilerek yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine dizilir.
  • Tepsideki böreklerin üzerine kalan sostan sürülür ve üzerlerine susam, çöreotu serpilip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder