--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 3 Adet Yufka
- 300 Gram Kıyma
- 2 Adet Soğan
- 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- Susam, Çörek Otu, Karabiber, Kimyon ve Tuz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Tencerede 2 adet küçük doğranmış soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip kavrulur ve 300 gram kıyma, tuz, karabiber, kimyon dökülerek pişirilir.
- Sosu için 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı zeytinyağı ile karıştırılır.
- 1 yaprak yufka serilip üzerine hazırlanan sostan sürülür.
- Yufka 4 tarafından içe doğru katlanıp 4 parçaya bölünür ve ortasına kıymalı harçtan konduktan sonra karşılıklı köşelerinden içe doğru katlanıp ters çevrilerek yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine dizilir.
- Tepsideki böreklerin üzerine kalan sostan sürülür ve üzerlerine susam, çöreotu serpilip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder