20 Şubat 2018 Salı

SUCUKLU KURU FASULYE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • Yarım Kilogram Kuru Fasulye
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1,5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 100 Gram Sucuk
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tencereye 1 adet küp doğranmış soğan ile yarım çay bardağı zeytinyağı konulup kavrulur.
  • Kavrulan soğanların üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası ile 1.5 yemek kaşığı domates salçası konulup güzelce kavrulur.
  • Üzerine önceden haşlayıp suyunu süzdüğümüz yarım kilogram kuru fasulye ve üzerini kaplayacak şekilde sıcak su eklenip pişmeye bırakılır.
  • 100 gram sucuk küçük küçük doğranıp biraz kavrulur.
  • Kavrulan sucuklar fasulyenin üzerine eklenip tuz ekildikten sonra 1-2 taşım kaynatılarak ocaktan alınır.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder