21 Şubat 2018 Çarşamba

CİĞER KAVURMA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 250 Gram Kuzu Ciğeri
  • 1 Su Bardağı Çiçek Yağı
  • 1 Tutam Kıyılmış Maydanoz
  • Un
  • Tuz, Karabiber ve Kimyon

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Küçük doğranan ciğerlerin üzerine kimyon, tuz ve karabiber dökülüp karıştırılır.
  • Ciğerler unlandıktan sonra elekte fazla unu alınır.
  • 1 su bardağı sıvı yağ tavada kızdırılıp üzerine ciğerler tek kat olacak şekilde atılarak rengi dönene kadar 3-4 dakika pişirilir.
  • Pişen ciğerler yağı süzdürülerek tavadan alınır ve 1 tutam kıyılmış maydanozla servis edilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder