--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
- 6 Adet Patates
- Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 3 Adet Soğan
- 2 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Su Bardağı Zeytinyağı
- 2 Paket Kabartma Tozu
- Aldığı Kadar Un
- Tuz, Karabiber, Susam ve Çörek Otu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAZIRLANIŞI
- Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ ve 3 adet küçük doğranmış soğan eklenerek kavrulur.
- Haşlanıp kabuğu soyulduktan sonra rendelenen patateslerin üzerine tuz, karabiber ve kavrulmuş soğan eklenerek karıştırılır.
- Geniş bir kaba 2 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı zeytinyağı, 2 paket kabartma tozu, tuz ve aldığı kadar un ilave edilip yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
- Hamurdan bir parça koparılıp elde ortası açılarak hazırlanan patatesli harçtan konur ve kenarları ortada birleştirilip yuvarlanarak kapatılır.
- Hazırlanan poğaçalar susam ve çörek otuna batırıldıktan sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilip önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder