26 Şubat 2018 Pazartesi

PATATESLİ POĞAÇA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 6 Adet Patates
  • Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 3 Adet Soğan
  • 2 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 2 Paket Kabartma Tozu
  • Aldığı Kadar Un
  • Tuz, Karabiber, Susam ve Çörek Otu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ ve 3 adet küçük doğranmış soğan eklenerek kavrulur.
  • Haşlanıp kabuğu soyulduktan sonra rendelenen patateslerin üzerine tuz, karabiber ve kavrulmuş soğan eklenerek karıştırılır.
  • Geniş bir kaba 2 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı zeytinyağı, 2 paket kabartma tozu, tuz ve aldığı kadar un ilave edilip yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
  • Hamurdan bir parça koparılıp elde ortası açılarak hazırlanan patatesli harçtan konur ve kenarları ortada birleştirilip yuvarlanarak kapatılır.
  • Hazırlanan poğaçalar susam ve çörek otuna batırıldıktan sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilip önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder