12 Şubat 2018 Pazartesi

PEYNİRLİ PİŞİ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER


  • 4 Su Bardağı Un
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
  • 250 Gram Lor Peyniri
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • Tuz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLANIŞI


  • 1 su bardağı ılık suyun içine 1 yemek kaşığı kuru maya atılıp eritilir.
  • Geniş bir kabın içine 4 su bardağı un ile 1 çay kaşığı tuz konulup ortasına eritilen kuru maya ve 1 su bardağı daha ılık su konulup yoğurulur.
  • Hazırlanan hamurun üzeri streç film ile kaplanıp yarım saat sıcak ortamda dinlendirilir.
  • 250 gram lor peynirinin üzerine yarım demet kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır.
  • Elimizi yağlayıp kabaran hamurdan bir parça kopararak elimizle düzeltip ortasına hazırlanan harçtan koyduktan sonra uçlar birleştirilerek kapatılır.
  • Tavaya 1 su bardağı sıvı yağ döküp, ısındıktan sonra hazırlanan pişiler konularak arkalı önlü kızaracak şekilde pişirilir.
  • Afiyet Olsun:)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder